Roots of drugs

340218121 1614326252325327 519012710182358045 n
Eng

Name: Roots of drugs
Duration: 03. 04. 2023. – 11. 04. 2023.
Place: Písečná, Czechia

Hun

Név: Roots of drugs
Időtartam: 2023. 04. 03. – 2023. 04. 11.
Helyszín: Písečná, Csehország

About the projects

Youngsters coming from Czechia, Poland, Italy, Romania, Hungary and Lithuania will work together to achieve the objectives of the project. During the activities we will use various non-formal and informal learning methods such as energizers, games, intercultural evenings, study visits, reflections, discussions etc. The aim of the project is to learn more about the topics of drug abuse among youth, inclusion of those suffering from addiction and to share our cultural identity and to make new international friendships and connections.A projektről

Csehországból, Lengyelországból, Olaszországból, Romániából, Magyarországról és Litvániából érkező fiatalok dolgoznak majd együtt a projekt célkitűzéseinek megvalósításán. A tevékenységek során különböző nem formális és informális tanulási módszereket fogunk alkalmazni, mint például energizálók, játékok, interkulturális estek, tanulmányi látogatások, elmélkedések, beszélgetések stb. A projekt célja, hogy többet tudjunk meg a fiatalok körében a kábítószerrel való visszaélés témaköréről, a függőségben szenvedők befogadásáról, valamint hogy megosszuk kulturális identitásunkat és új nemzetközi barátságokat és kapcsolatokat kössünk.

Nagyon örülök, hogy résztvehettem a programon, életreszóló élményeket szereztem, emellett rengeteg új dolgot tanultam a drogokról, függősésegkről és az emberekről. Eseménydúsak voltak a napok, élveztem minden percüket és a jövőben is szeretnék még több projekten részt venni

Participant #1

Egy olyan témát dolgoztunk fel, amiről nem beszélünk sokat, pedig nagyon is fontos! Úgyhogy örülök, hogy jobban belemerülhettem. Nagyon kedves, nyitotta és barátságos emberek vettek körül, remélem máskor is lesz még részt vennem ilyen projekten. És az angol nyelvtudásomat is tudtam fejleszteni

Participant #2

Az egy hetes Youth Exchange során 30 fiatallal beszélgettünk, és tanultunk a függőségek kialakulásáról. Lehetőségünk volt megismerni öt másik ország fiataljainak a perspektíváját, és a szabadidőnkben egymás kultúráját ismerhettük meg. A témát informális oktatással dolgoztuk fel, és interaktív feladatokban, vitákban vettünk rész. Továbbá ellátogattunk a lengyel Cieszyn-be, ahol egy pszichiáter tartott nekünk előadást a függőségek kezeléséről, és kialakulásáról egy helyi rehabilitációs centrumban. Nagyon eredményes volt az út, szoros kapcsolatokat építettünk ki a többi résztvevővel.

Participant #3

Ez alatt a pár nap alatt nagyon sokat kaptam, és fejlődtem. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem ezen a cserén. A témánk amot a hét során feldolgoztunk az az addikciók voltak. Ezt a témát nagyon sok szempontból és nagyon sok felé képpen vizsgáltuk meg ami nagyon érdekessé tette az egész hetet. Ezek mellett lehetőségünk volt ellátogatnunk Lengyelországba is. Az emberek nagyon kedvesek és nyitottak mindenki felé ezért minden percet élvezhetővé és fantasztikussá tették az egész hetet. Remélem, hogy a jövőben is lesz lehetőségem ilyen projecten részt venni.

Participant #4

The project „Roots of drugs” was financed with the support of the European Commission through Erasmus+ Programme. This blog reflects only the author’s views, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

A „Roots of drugs” projekt az Európai Bizottság támogatásával jött létre, az ERASMUS+ Programon keresztül. Jelen bejegyzés csak a szerkesztő nézőpontját osztja meg, a Bizottság semmilyen formában nem vonható felelősségre az itt feltüntetett információkért.

logo e